2019

Het Sophia kinderziekenhuis

Het Sophia Kinderziekenhuis is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan en de allerbeste zorg voorop staat. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen. Toch zijn aanvullende middelen hard nodig. Jij kunt helpen zieke kinderen een betere toekomst te geven.

Stichting Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.

In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Samen met onze donateurs geven we projecten die zorg op een nog hoger niveau kunnen helpen graag een steuntje in de rug.

Verder zet de Stichting Vrienden van het Sophia zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. En draagt de Stichting bij aan projecten om vernieuwingen mogelijk te maken waardoor het Sophia als kinderziekenhuis binnen Europa voorop blijft lopen.

Het project

We zijn samen met de Vrienden van het Sophia bezig om een geschikt project te vinden. Inmiddels hebben we besloten dat Stichting Vrienden van Siem de aankleding van de familiekamer op de afdeling oncologie zal verzorgen. We hopen dit in het jaar 2020 te verwezenlijken.

Meer info volgt!

Cheque uitreiking

Stichting Vrienden van Siem hield op 18 januari hun nieuwjaarsreceptie. Op deze bijeenkomst werd stilgestaan bij het 10 jarige bestaan van de stichting en werden onder andere het eindbedrag voor het goede doel van 2019 en het nieuwe goede doel voor 2020 bekend gemaakt. Door verschillende evenementen, acties en giften is het uiteindelijke bedrag voor het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam €23.500 geworden. Met deze gelden zal de aankleding voor de familiekamer op de afdeling Kinderoncologie worden gerealiseerd.

Schouder aan Schouder

Introductie filmpje Sophia kinderziekenhuis met BN’ers die reageren op ons goede doel

Social media Erasmus MC
Sophia kinderziekenhuis