2022

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Over Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis en biedt medisch specialistische basiszorg voor de inwoners van Goeree Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen Duivenland. Wij werken veel samen met het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis. Onze missie is om betrokken zorg te bieden met een persoonlijke benadering van de patiënt en respect voor onze naasten.

 

Oncologie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Wij bieden in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hoge kwaliteit oncologische zorg. Ons team bestaat uit 2 oncologen en 10 oncologieverpleegkundigen met ieder één of meerdere aandachtsgebieden. Om ervoor te zorgen dat patiënten toegang hebben tot de beste zorg wordt er nauw samengewerkt met de ziekenhuizen in de regio: zorg dichtbij huis als het kan en anders verwijzen wij door.

 

Allerbeste zorg en de beste kwaliteit van leven

Voor de behandeling van veel kankersoorten kunnen patiënten terecht op de oncologische Dagbehandeling in Dirksland. Wij hebben drie eenpersoons kamers. Deze kamers worden gebruikt voor de toediening van de eerste kuur, zodat er volledige aandacht gegeven kan worden aan de patiënt en er een naasten bij kan zijn. De vervolgkuren geven wij in de woonkamer waar er plaats is voor 8 patiënten.

 

Vertrouwde omgeving

De patiënten brengen op de oncologische Dagbehandeling enkele uren of soms een hele dag door. Wij doen er alles aan om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken door een vertrouwde omgeving te creëren en de rust en de tijd te nemen voor persoonlijke begeleiding. Sinds kort is er dankzij een eerdere gift een ZorgPlus+ kamer ingericht, waar gezicht-, hand- en voetmassages gegeven worden en advies over huidverzorging of make-up.

 

Gift

Wij zijn ontzettend vereerd dat de Stichting Vrienden van Siem ons gekozen heeft voor het goede doel van 2022. Wij hebben een ‘verlanglijstje’ gemaakt voor onze patiënten en hopen dat daar iets van gehonoreerd mag worden.”

Werknemers afdeling oncologie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland.

De onthulling van het totaalbedrag van 2022 voor het van Weel-Bethesda ziekenhuis te Dirksland t.w.v. €33.000,-.