2024

Kliniek Interne Oncologie – Erasmus MC

 

De kliniek Interne Oncologie is een verpleegafdeling binnen het Erasmus MC. Onze kliniek is gericht op de zorg voor patiënten met kanker.

Patiënten worden hier opgenomen voor een antikanker behandeling. Ook nemen wij patiënten op voor de behandeling van klachten en problemen die veroorzaakt worden door de behandeling of de ziekte zelf.

Soms blijkt dat genezing niet meer mogelijk is. Dan doen we er alles aan om de klachten te verlichten. Een waardig leven staat bij ons voorop.

Binnen de kliniek oncologie werkt een betrokken team van zorgverleners en ondersteuners. Zij zetten zich in de volle breedte in voor de best mogelijke zorg voor patiënten met kanker.

We proberen onze patiënten zo goed mogelijk te faciliteren om hun opname binnen de kliniek zo aangenaam als mogelijk te maken. Ook vinden wij het belangrijk de faciliteiten te hebben die hun herstel en welbevinden bevorderen.

Zo hebben wij een aantal relaxstoelen in ons bezit. Stoelen die een fijn comfort bieden aan onze patiënten, en die het in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij ernstig zieke patiënten, mogelijk maakt dat de patiënt uit bed kan komen en een tijd in deze stoel kan doorbrengen.

Ook hebben wij op dit moment 2 sportapparaten binnen de afdeling, een hometrainer en roeiapparaat. Uit onderzoek is gebleken dat voor patiënten lichaamsbeweging tijdens de behandeling een positief effect heeft op hun herstel daarna.

Helaas zullen onze 2 sportapparaten binnenkort afgeschreven worden waarna zij vervangen moeten worden.

Hoe mooi zou het zijn als we nog meer patiënten een relaxstoel kunnen aanbieden en ook de sportfaciliteiten op de afdeling vervangen kunnen worden?